Gratiksen Aadolf 08.07.2009-17.06.2012

virtuaalihevonen

Rotu gotlannin russ Sukupuoli ori
Syntymäaika 08.07.2009 Kuollut 17.06.2012
Säkäkorkeus 128cm Väri mustanruunikko
Rekisterinumero Kasvattaja Meeri N. / Gratis
Koulutustaso raviponi Omistaja VRL-02160

Saavutukset

B-ponimestaruus 2011 - finaalin kolmas
Narrilaivan Poniruhtinas - ajon toinen
Trollvik- muistoajon voittaja!
Toy'n B-laskiaisponi - ajon toinen
Aken ravitallin Synttäriajo 2010 - ajon voittaja!
B-ponimestaruus 2010 - ajon finalisti
B-ponimontémestaruus 2010 - ajon finalisti
Narrilaivan syntymäpäivä-ajo (B-ponit) - ajon voittaja!
Little Summer Derby - ajon voittaja!
Narrilaivan poniruhtinas 2010 - ajon finalisti (karsintavoitto)

Jälkeläiset

04.02.2011 | t. Pirun Sirkus | emä SB Tuuliakka
02.10.2011 | t. Toy's Cilla | emä Kajsa Uyea
25.03.2012 | t. Toy's Mayday | emä Kajsa Uyea
01.01.2013 | t. Toy's Josefina | emä Toy's Lilla Julia

Luonnekuvaus

Riiviönäkin tallissa tunnettu Aadolf, tutuille vain Aatu, osaa kyllä olla tosipaikan tullen paikan pomo. Se ei oikein osaa ottaa rauhallisesti, vaan tämä poni on melkein aina tekemässä jotain ilkivaltaa - karinassa se terrorisoi juomakuppia, käytävällä ketjuja ja tarhassa joko tarhakaveriaan tai tarhan aitaa. Mikään ei ole turvassa Aatun hampailta, ei edes ihmiset. Jos jokin asia ei miellytä meidän nirsoa oria, on se heti muokkaamassa hampaillaan siitä oman näköisensä.

Aatu on oikea aamuvirkku, ja se alkaa heti aamusta vaatimaan itselleen jotain sapuskaa. Tallin henkilökunnalle se tuottaa harmaita hiuksia loimituskauden tullen - aamulla loimi löytyy aika suurella todennäköisyydellä karsinan lattialta. Myös orin hoitaminen voi olla välillä vähän hankalaa - se kuopii tallin lattiaa minkä keriää ja puree hampaillaan ketju. Joskus tuntuu, että ori muistuttaa aika paljon aikansa suurta legendaa Nevele Prideä.

Yksi hyvä puoli Aatussa on se, että ori yrittää aina parhaansa. Olipa kyse hiitistä tai startista, ori on aina painamassa täysillä. Peruskunto sillä on ihan hyvä, ja osasyynä siihen on varmaan se, että se treenaa itse itseään - tarhassa ollessaan se juoksentelee ympäriinsä. Tanner vaan tömisee kun ori astelee kilparadalle vaahdot suupielissä. Sukunsa puolesta Aatu on melkein puhdasverinen raviponi parhailla herkuilla varustettuna.

Sukutaulu

i. Tvärgående
russ - rn - 127cm
enn. 48,9ke | RL-II
ii. Försakelse iii. Metkrok
iie. Försäkra
ie. Uppskrämd iei. Fördöma
iee. Uppskov
e. Pinkin Nutria
russ - rn - 124cm
enn. 2.03,7ly
ei. Hawkster ST eii. Lost Hawk ST
eie. Optima ST
ee. Myntas Zebina eei. Yre Roll
eee. Pialotta Doris

Aatun isä Tvärgående ei esittelyjä kaipaa - onhan se sentään kaapannut monia erilaisia kunnianarvoisia palkintoja elämänsä aikana. Värreksi kutsuttu ori oli v. 2007 ja v. 2008 paras kilpaileva B-poni sekä se on voittanut mm. B-ponimestaruudenkin v. 2008. Huomionkipeällä russilla on jo monen monta jälkeläistä ja ennätyskin on huippunopea 48,9kex. Parempaa isää ei voisi Aatulle toivoa, Värressä on nimittäin kaikki hyvän raviponin ominaisuudet!

Pinkin Nutria, eli tutummin Nuppu oli yksi ensimmäisistä B-poniravureistani. Tamma oli kiltteyden esikuva, mutta saattoi hermostua jos ratsastaja, tai miksei myös kuskikin, sähläsi. Se oli oiva monitoimiponi, sillä tamma osasi niin ratsastuksen peruskuviot, kärryjen vetämisen taidon sekä paljon muuta kivaa :) Enää kuitenkaan tamma ei ole omistuksessani, sillä se myytiin tilanpuutteen vuoksi vähän ennen sen ensimmäisen varsan syntymää. Nupulla on tällä hetkellä yksi ainut jälkeläinen, Aatu.

Kilpailukalenterit

Ravit | stat. 101: 14-14-6, enn. 41,7aly, vs. 7 410v€
Kaikki ravistartit täällä.

Ulkoasun pohja © M Layouts, muuten © Meeri N.